Güvenlik Prensibimiz

Öğrenci Güvenliği Önceliğimiz…

Öğrencilerimizin güvenliği bizler için esastır. Bu nedenle, gerekli tüm tedbirler alınmıştır. EN Okulları’na giriş̧ ve çıkışlar güvenlik personelinin kontrolünde yapılmaktadır. Kapılar iki aşamalıdır, her iki aşamada da kapılar kilitli olduğundan kargo, satıcı ve tanınmayan kişilerle güvenlik kulübesinden diyafonla iletişim kurulmaktadır. Okula gelen velilerimiz öğrenci veli kartıyla giriş̧ yaparlar, ancak kartsız geçişlerde güvenlik görevlisi kimlik ibrazı ile kişileri kayıt altına alır. Öğrencilerimiz, velilerimiz tarafından yazılı onay alınmadan 3. kişilere kesinlikle teslim edilmez.

Okulumuzun, sınıflar ve tuvaletler haricindeki her katı kamera ile izlenmektedir. Herhangi bir tehlike, deprem veya afet durumlarında uygulanmak üzere EN Okulları acil çıkış̧ eylem planı uygulanmak üzere güvenlik personelleri ile paylaşılmaktadır. Okulumuz bünyesinde sivil savunma ekipleri oluşturulmuştur. Çıkış eylem planı gereğince ve Milli Eğitim Bakanlığı ve İş Güvenliği prosedürleri uyarınca periyodik olarak yılda iki tatbikat yapılmaktadır. Bu tatbikatlara öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, idari kadro ve okulumuzda çalışan tüm personelin katılma zorunluluğu bulunmakta olup, daha sonra raporlanarak MEB ve İş Güvenliği yetkililerine sunulmaktadır. Planlarda görevli olan tüm personelin görevleri her katta yer alan çıkış̧ tabelalarında detaylı olarak yazılmıştır. Toplanma alanımız okul bahçesi olarak belirlenmiş̧ ve gerekli yönlendirme tabelaları konulmuştur. Ayrıca, tüm okul mevcudunu içinde bulunduracak ve acil ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış̧ sığınak okulumuzun -1. katında yer almaktadır. Okulumuz bahçesinde bulunan yangın merdivenleri ve her katta bulunan yangın tüplerinin rutin olarak kontrolleri yapılmaktadır. Sınıflar ve oyun alanları tehlike yaratacak durumlara karşı kontrol edilir. Tamire ihtiyacı olan malzemeler depoda muhafaza edilir.  Okulumuzun temizliğinde kullanılan malzemeler çocukların kullandığı alanlardan uzak olarak depolanır. Olası deprem riskine karşı binamız depreme dayanıklılık tespiti yapılarak sağlam raporu alınmıştır.

En Koleji Beslenme

Sağlıklı Besinler, Sağlıklı Bireyler

Yemek hizmetlerinin, sağlık ve beslenme standartlarına uygun olarak yürütülmesi esastır. Yemek menüleri; kuruluşumuzdan bu yana birlikte çalıştığımız ISS yemek hizmetleri yöneticisi tarafından,  yaş ve besin gruplarına, günlük kalori ihtiyacına ve damak tadına hitap edilmesine göre hazırlanır. Özellikle sağlıklı beslenme konusunda yapılan çalışmalar,  öğrencilerin günlük kalori ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak aylık menüye yansıtılır.

Sağlık Kontrolü ve Hijyen

Mutfaklarda, yemekhanelerde ve kantinlerde görevli tüm personel, periyodik sağlık kontrolünden geçirilir. Ayrıca düzenli olarak hijyenik kontroller de yapılmaktadır.

Ara Öğünler

EN  Okullarında tüm öğrencilere öğle yemeği  verilmektedir. Ayrıca Anaokulu ve İlköğretim Okulunun 1.sınıflarına sabah ve ikindi kahvaltısı da hazırlanmaktadır.