Eğlenceli bilim

Çocukların öğrenmiş oldukları formülleri ve bilimsel verileri deney ve gözlem ile pekiştirerek kalıcı öğrenme sağlaması hedeflenir. Merak duygusunun önü açılarak öğrenme ve keşfetmeye doğru yönlendirilen öğrenciler eğlenceli bilim atölyesi sayesinde kimyasal, biyolojik ve fiziksel deney yapabilme ortamlarında fen ve teknoloji derslerinde öğrendiklerini pekiştirirken ikinci ve üçüncü kademede görecek oldukları derslere de ön hazırlık yapmış olurlar.

EN Press Basılı Medya

Görsel medya okuryazarlığı ve Kitap kulüplerinin ortak çalışmaları ile oluşan okul gazetemiz okulumuzun daha iyi temsil edilmesi adına okulumuzda uygulanan eğitim, sanat, spor ve diğer çalışmaları anlatmanın yanı sıra bilimsel, sosyal ve güncel olayların da nabzını tutmaktadır. Bütün öğrencilerimize bu alanda görev düşmekte ve bütün kulüplerimiz kendilerini en iyi şekilde basına aktarma amacıyla ellerinden gelenin en iyisini yapmaktadırlar.

RobEN Kulübü

RobEN Kulübü ile öğrencilerimiz temel kod eğitimi alarak, bilgisayarsız kod eğitimi ile başladıkları yolda daha sonraki adımda kodlama diline geçiş yaparlar. Yazılımsal gelişimini tamamlayan öğrencilerimiz Legolar ile yapmış oldukları kendi robotlarına kendi yazılımları ile yön vererek geleceğin öğrencileri olarak teknolojik girişimleri yerine getirirler. Öğrencilerimiz tasarımın yanı sıra yaratıcılık ve hayal güçlerini geliştirerek hem kendini hem de dünyaya olan bakışlarını geliştiririler.

EN Okulları ilkokul öğrencilerinde temel olarak sağlam bir akademik yapı oluşturmayı hedefler. Yabancı dili ana dil gibi konuşturmayı hedeflerken öğrencilerine sorgulayarak öğrenmeyi ve hayatlarında ihtiyaç duyabilecekleri becerileri kazandırma prensibinden ayrılmaz. EN Okulları bünyesinde uygulanan öğretim programına istinaden tüm öğrencilerimiz yoğun bir şekilde yabancı dil eğitimi alırlar. Dört beceriyi hedef alarak dinleme, okuma, yazma ve konuşma (listening,reading,writting and speaking) becerilerinin yanı sıra öğrencilerimize düşünme (thinking) becerisini de katıp yabancı dili adeta yaşayan bireyler olarak yetişme imkanını sunuyoruz. Sınıflara göre değişiklik gösteren ders saatlerinin akademik dağılımların yanında akademik ders, uygulama dersi, yabancı dil öğretmeni ile uygulama dersi ve yabancı dil drama dersi olarak gruplandırarak farklı açılardan çocuklarımızın dil becerilerini düzenleyip geliştiriyoruz. 1. Sınıfın ilk sömestre sonunda tüm öğrencilerimiz basit diyalogları konuşur hale gelerek özgüveni yüksek yabancı dil yetisi etkin bireyler olarak yetişme yolunda ilk sağlam adımlarını atmaktadırlar.
EN Okulları öğrencisi hayatın doğal rekabeti içerisinde, yalnız olmadığını ve başarabilmeyi öğrenir. Attığı her adımda okulunun ona gerekli sosyal, kültürel, akademik ve psikolojik desteği sağladığını bilir.
Başarmak isteyenlerin adresi EN Okulları’nda her öğrenci bir birey, her birey özeldir. Her bir bireyin En iyi yaptığı bir şey mutlaka vardır. EN Okulları olarak biz bu noktaları keşfedip geliştirirken diğer becerilerini de eş zamanlı olarak geliştiririz ki gelecekte tam donanımlı bireyler olarak tüm öğrencilerimiz en iyi şekilde ülkemizi temsil edebilsin.
Maksimum 18 kişilik teknolojik donanımlı sınıflarda eğitim alan öğrencilerimiz akademik olarak donanımlı ve alanında uzman öğretmenler ile çalışma fırsatı bulurlar.
Okulumuzda ve Türkiye genelinde uygulanan yerli ve yabancı sınavlar ile dil becerilerini ülkemiz ve uluslararası alanda test etme imkanı bulurlar.
Türkiye genelinde yapmış olduğumuz periyodik deneme sınavları ile de almış oldukları eğitim ile kendi klasmanındaki bütün öğrenciler arasındaki yerini öğrenirken başarıya ulaşma adına daha da güdümleyici bir programa dahil olurlar.
Temel derslerin yanında zengin atölyeler ile okulun sadece akademik değil aynı zamanda sosyal bir platform olduğunu da keşfederler.