robEN Kulübü ile

Geleceği Tasarlıyoruz

Kodlama Eğitimi

Gelişen dünya ve innovasyon bakımında geri kalmayan öğrencilerimiz tüm alanlarda da en iyi olma yolunda olanaklara sahiptirler. RobEN Kulübü ile öğrencilerimiz temel kod eğitimi alarak, bilgisayarsız kod eğitimi ile başladıkları yolda daha sonraki adımda kodlama diline geçiş yaparlar. Yazılımsal gelişimini tamamlayan öğrencilerimiz Legolar ile yapmış oldukları kendi robotlarına kendi yazılımları ile yön vererek geleceğin öğrencileri olarak teknolojik girişimleri yerine getirirler. Öğrencilerimiz tasarımın yanı sıra yaratıcılık ve hayal güçlerini geliştirerek hem kendini hem de dünyaya olan bakışlarını geliştiririler. Bu kulübümüzün temelinde problem çözme, sistem kurma ve yenilik getirme prensipleri bulunur. Bizler de EN Okulları olarak öğrencilerimizi bu alanda tümüyle desteklemekte ve Bilim dünyasının Enlerini yetiştirme yolunda ilerlemekteyiz.

Neden Kodlama?

• Algoritma kurma ve algoritmik düşünce becerisini geliştirir.
  • Yaratıcılığı artırır ve problemlere farklı bakış açısıyla bakmayı sağlar.
  • Analitik düşünme ve problem çözme becerisini geliştirir.
  • Sorunları küçük ve yönetilebilir parçalara bölmeyi öğretir.
  • Günümüzde temel bir gereksinim hâline gelen ve her geçen gün önemi artan bir beceriye sahip olmayı sağlar.
  • Döngü, koşul ve sıralama gibi kavramların erken yaşta ve çok daha kolay öğrenilmesini sağlar.
  • Basit oyunların ve uygulamaların geliştirilebilmesine yardımcı olur.
  • Dikkati güçlendirir.
  • Konsantrasyonunu artırır.

Kodlama Nedir?

Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır.

Neden Çocuklara Programlama Öğretmeliyiz?

Bilgisayar alanında çok önemli isimlerin hepsinin ortak özelliği küçük yaşta programlama öğrenmiş olmalarıdır. Teknolojideki gelişmeler sistematik ve alternatif düşünme becerisini geliştiren, olaylar arasındaki bağlantıyı görmeyi sağlayan programlamayı hem eğlenceli hem de öğretici olarak çocuklara öğretebilmek artık mümkün hale gelmiştir. Özet olarak programlama öğrenmek insana ; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor.